Pamatujete si na ty krásné a voňavé výtvory, které loni provoněly pasáž obchodního centra Citypark Jihlava? Pátý ročník Gurmet dne s Krajem Vysočina se opět blíží, aby mohl opět v plné síle ukázat, co mohou a umí studenti a studentky gastrooborů nabídnout.

Přijďte si užít největší kuchařskou show na Vysočině! V sobotu 2. listopadu v Cityparku Jihlava!

V rámci Gurmet dne se odehraje páté české finále mezinárodní gastronomické soutěže žáků středních škol Trophée Mille. V soutěži se opět utká šest dvoučlenných týmů z různých škol z celé České republiky, které se úspěšně kvalifikovaly v korespondenčním kole. Dvojice složená vždy z jedné dívky a jednoho chlapce budou mít za úkol připravit v improvizované kuchyni umístěné přímo na pasáži obchodního centra šest degustačních porcí slaného a sladkého pokrmu s využitím čtveřice povinných surovin z Kraje Vysočina – pro letošní finále je to sumeček africký ze ZD Hrotovice, brambory - odrůda Val Red z VÚB Havlíčkův Brod, včelí med medovicový z rodinného Včelařství Špaček a šlehané podmáslí kysané z Moravia Lacto Jihlava.

V odborné porotě zasednou uznávaní čeští šéfkuchaři například: Jan Horký, Pavel Mareš, Tomáš Popp, Jan Pýcha a Lukáš Skála.

Zakladatelem a prezidentem soutěže je vyhlášený francouzský šéfkuchař a držitel dvou michelinských hvězd pan Philippe Mille.

Vítězný tým bude reprezentovat Českou republiku na mezinárodním finále Trophée Mille International, které by se mělo uskutečnit na jaře příštího roku ve francouzské Remeši.

Přijďte se podívat, jak si soutěžící poradí s tikající časomírou a surovinami z Vysočiny.

 

GDPR - Vstupem do obchodního centra Citypark Jihlava, vč. parkovacích zón, berete na vědomí, že z marketingové akce budou společností CPI Jihlava Shopping, a.s., IČO: 24832201, se sídlem Purkyňova 2121/3, 11 000 Praha 1, pořizovány obrazové záznamy, které mohou být využity pro prezentaci. Politiku ochrany osobních údajů ve skupině CPI naleznete na: http://cpipg.com/data-protection-policy.